Meunier verdedigt zich na uitspraak over 'gilets jaunes': 'Werkte zelf in fabriek'

Meunier verdedigt zich na uitspraak over 'gilets jaunes': 'Werkte zelf in fabriek'

17-03-2019 10:04
2

Na enkele weken windstilte hebben de 'gilets jaunes', de zogenaamde gele hesjes, weer huis gehouden in Parijs. Duizenden relschoppers zorgden voor vernieling in de Franse hoofdstad. Daar heeft Thomas Meunier een pertinente mening over.

'Wat een droefnis, die 'gilets jaunes' ...', schreef Meunier op Twitter. 'Als 'vreemdeling' zie ik de schoonheden van Frankrijk in normale tijden, maar ik ben radeloos om deze gang van zaken te zien in het land dat mij ontvangt. Arm Frankrijk in de ogen van de wereld.'

Op die post volgde al snel reactie. Bij één gebruiker schoot de opinie van Meunier zelfs helemaal in het verkeerde keelgat. Hij stuurde een tegenbericht, waarin hij aangaf dat het 'makkelijk' is voor een miljonair om de mooie kanten van een stad of land te zien.

Daarop kroop Meunier opnieuw in de pen ... Of althans in het toetsenbord. 'Voor ik voetballer werd, heb ik zelf in een fabriek gewerkt voor 1000 frank per maand', onthult hij. 'Jij weet niets van mijn leven. En wat ik wil onderstrepen, is gewoon dat het triest is, al dat geweld. Op geen enkel moment sprak ik me uit voor of tegen de betoging', besluit de Rode Duivel.