Sensationeel bericht in Frankrijk: 'Barça en Griezmann praten over transfer'

Sensationeel bericht in Frankrijk: 'Barça en Griezmann praten over transfer'

17-03-2019 08:01
4

Antoine Griezmann twijfelt na de uitschakeling tegen Juventus in de achtste finale van de Champions League over zijn toekomst bij Atlético Madrid. De 27-jarige Fransman zou zelfs al in gesprek zijn met FC Barcelona. Met dat nieuws pakt L'Equipe zaterdagavond uit.

De Catalanen waren afgelopen zomer al nadrukkelijk in de race voor Griezmann, toen de aanvaller een transferclausule van honderd miljoen euro in zijn verbintenis had staan. Barça was bereid om daaraan te voldoen, maar Griezmann maakte uiteindelijk via een documentaire bekend dat hij Atlético trouw zou blijven. Die belofte lijkt nu wel eens van korte duur te kunnen zijn.

Hoewel Griezmann vervolgens zijn handtekening zette onder een sterk verbeterd contract in Madrid, is een transfer allerminst ondenkbaar. Volgens L'Equipe is de Franse international komende zomer niet voor de eerder gecommuniceerde 200 miljoen euro, maar voor 120 miljoen op te halen.

De onvrede van Griezmann over de 3-0 nederlaag in Turijn heeft Barcelona prompt tot actie doen overgaan. De Spaanse kampioen ziet in hem de opvolger van Luis Suarez. Griezmann heeft te horen gekregen dat een contract tot medio 2024 klaarligt in Camp Nou. Hij kan met zestien miljoen euro per jaar de best betaalde speler worden na Lionel Messi.

Griezmann vreest dat hij bij Atlético nooit om de hoofdprijzen mee zal doen. Hij verkeert daardoor sterk in de verleiding om op de avances uit Catalonië in te gaan, zo besluit de toonaangevende Franse sportkrant.