Het verdedigend fort van Club Brugge: Stabieler dan vorig jaar

Het verdedigend fort van Club Brugge: "Stabieler dan vorig jaar"

16-03-2019 21:04
1

Club Brugge is bezig aan de laatste weken van de competitie. De Play-Offs starten binnenkort. Ivan Leko kan rekenen op een sterke selectie, al is de spoeling achterin wel bijzonder dun.

Zo sukkelt Brandon Mechele al een tijdje met een schouderblessure. Daarnaast is ook Matej Mitrovic nog steeds out voor de Bruggelingen. Timmy Simons maakt zich echter geen zorgen.

titel wil verlengen. Maar dan moet coach Ivan Leko wel hopen dat zijn selectie niet te veel te maken krijgt met schorsingen en blessures. Want vooral achterin lijkt de spoeling toch redelijk dun.

"Achterin zijn we nog stabieler dan vorig jaar", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "De automatismen tussen die drie, het gevoel, hoe ze elkaar helpen. Daar zal heel weinig doorkomen. Als die gasten zo blijven samenwerken... . Wél is de spoeling dun, mogen we geen pech hebben dat er iemand uitvalt", geeft Simons aan.

Al zijn er volgens Simons wel oplossingen voor handen. "Amrabat heeft dat de voorbije maanden goed opgelost en hebben we ook nog Decarli, die pittig traint, achter de hand. En Cools heeft het ook al goed gedaan centraal achterin. Straks komt Mitrovic terug. We hebben nog alternatieven mocht er iets met één van de basisspelers gebeuren", besluit hij.