City ontsnapt dankzij Agüero aan blamage en houdt zicht op vier prijzen

16-03-2019 20:25

Manchester City heeft zich na een geweldige comeback voor de halve finale van het toernooi om de FA Cup geplaatst. De ploeg van manager Pep Guardiola boog tegen Swansea City een 2-0 achterstand om: 2-3. Sergio Agüero nam The Citizens bij de hand.

Swansea staat slechts vijftiende in het Championship, maar met Mike van der Hoorn aan de basis leek alles goed te vallen. Na een overtreding van Fabian Delph ging de bal al na twintig minuten op de stip. Het buitenkansje werd benut door Matt Grimes. In de 29e minuut kreeg City nóg een dreun te verwerken. Bersant Celina rondde fraai af na een even zo mooie aanval.

City drong na rust aan, maar invaller Agüero moest eraan te pas komen om het tij te keren. De Argentijn bediende ruim twintig minuten voor tijd Bernardo Silva, die vanuit een lastige hoek raak schoot. Agüero maakte er uit een strafschop zelf 2-2 van, nadat Raheem Sterling was gevloerd. The Citizens zaten niet te wachten op een verlenging en zetten nog eens aan. Dat werd beloond met een rake kopbal van Agüero.

Door de knappe comeback houdt Manchester City zicht op vier prijzen. De club is nog volop in de race in de Premier League, de Champions League en de FA Cup, terwijl al beslag werd gelegd op de League Cup.