Waanzinnige comeback van West Ham United, Tielemans weer goed voor assist

16-03-2019 18:24
1

West Ham United heeft voor eigen publiek voor een gigantische stunt gezorgd door een 1-3 achterstand tegen Huddersfield Town in een kwartier tijd om te buigen in een 4-3 voorsprong. Javier Hernandez was de grote man bij de Londenaren. Tielemans zorgde met een knappe assist voor de zege van zijn Leicester City.

West Ham - Huddersfield 4-3
Na een explosieve openingsfase van zeventien minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord. Mark Noble schoot West Ham na een kwartier vanaf de penaltystip op 1-0, waarna Juninho Bacuna zijn allereerste Premier League-goal voor Huddersfield binnenkopte. Na iets meer dan een half uur maakte Karlan Ahearne-Grant de 1-2 voor Huddersfield. Dat kunstje zou de middenvelder in de 65e minuut herhalen, alleen deed hij dat toen op veei fraaiere wijze.

De comeback zette zich een kwartier voor tijd in. Angelo Ogbonna maakte in de 75e minuut en Hernandez zorgde in de 83e minuut voor de gelijkmaker. Het leek in Londen bij 3-3 te blijven, tot Hernandez in blessuretijd nóg een keer toe wist te slaan. Huddersfield staat na 31 wedstrijden stijf onderaan in Engeland.

Bournemouth - Newcastle 2-2
Newcastle United heeft ternauwernood een punt overgehouden aan het duel met Bournemouth, dat in 2-1 leek te eindigen. Vlak voor de rust maakte Salomon Rondo er 0-1 van uit een vrije trap. Bournemouth kwam op gelijke stand na een strafschop van Joshue King. Diezelfde King leek Bournemouth negen minuten voor tijd de winst te bezorgen met de 2-1.

Maar in de allerlaatste minuut van de blessuretijd verspeelde Bournemouth toch twee punten: Matt Ritchie maakte er in extremis alsnog 2-2 van met een droge knal. Bournemouth staat op de elfde plek. Newcastle staat dertiende.

Burnley - Leicester
Leicester City begon met een valse start aan het duel met Burnley omdat verdediger Harry Maguire al na vier minuten van het veld mocht met een rode kaart vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. The Foxes kwamen na ruim een half uur toch op voorsprong via James Maddison: 0-1.

De gelijkmaker viel vijf minuten later en werd gefabriceerd door Dwight McNeil. Iedereen in het stadion van Burnley hield rekening met een puntendeling, maar zij hielden geen rekening met Leicester-verdediger Wes Morgan, die de 1-2 binnenkopte na een perfecte voorzet van Youri Tielemans. Leicester staat op een knappe tiende plaats.