Update: Ex-toptalent Pato keert terug op Braziliaanse velden na vertrek uit China

Update: Ex-toptalent Pato keert terug op Braziliaanse velden na vertrek uit China

27-03-2019 22:12 Laatste update: 22:15

Alexandre Pato zit sinds dit weekend zonder club. Het gewezen toptalent tekende in januari 2017 bij het Chinese Tianjin Tianhai, maar heeft via Instagram zijn vertrek uit China aangekondigd.

De 29-jarige Braziliaan tekende aanvankelijk voor drie jaar, maar zijn periode in China is voortijdig beëindigd. Pato blikt terug op een tijd vol 'mooie momenten en nieuwe ervaringen'. 'Ik ben blij dat ik mijn liefde voor het voetbal hier over heb kunnen brengen en dat ik mijn bijdrage kon leveren aan de ontwikkeling van het Chinese voetbal', laat hij weten ter afscheid. 'De voorbije twee jaar hebben veel voor mij betekend. Ik heb veel geleerd over de cultuur en de gewoontes van dit geweldige land.'

Pato won in 2009 als speler van AC Milan de Golden Boy Award en leek een grote toekomst tegemoet te gaan. De aanvaller kwam weliswaar tot 27 interlands namens Brazilië, maar wist zijn grote belofte nooit volledig in te lossen. Nadat hij in 2013 afscheid nam van AC Milan, speelde hij nog voor Chelsea, Villarreal en diverse clubs in zijn thuisland.

Update 27/3, 22.12 uur: Alexandre Pato heeft weer onderdak gevonden. De Braziliaanse aanvaller zet zijn loopbaan in eigen land voort bij São Paulo. Het voormalige toptalent was in 2014 en 2015 al op huurbasis actief voor de club. Hij tekent een contract tot 2022.