'PSG deelt megaboete uit aan Mbappé en Rabiot: 180 duizend naar goed d'

'PSG deelt megaboete uit aan Mbappé en Rabiot: 180 duizend naar goed d'

16-03-2019 15:37
4

Paris Saint-Germain-vedette Kylian Mbappé en ploeggenoot Adrien Rabiot kwam te laat opdagen voor de teambespreking voorafgaand aan het uitduel met Olympique Marseille van zondag 28 oktober. Met name Mbappé moet hier flink voor boeten.

Volgens L'Équipe heeft PSG inmiddels besloten om liefst 180 duizend euro in te houden op de premies die de twintigjarige snelheidsduivel ontvangt. Mbappé is akkoord gegaan met deze boete. Het bedrag komt overigens ten goede aan de PSG Foundation, een instantie die zich bezighoudt met verschillende maatschappelijke projecten in Parijs.

Hoeveel Rabiot moet inleveren, is niet bekend. De Franse middenvelder is vaker in botsing gekomen met de club. Nadat PSG door Manchester United uit de Champions League werd geknikkerd, werd Rabiot in het nachtleven gespot. Het PSG-bestuur besloot vervolgens om de Fransman tot 27 maart te schorsen. Rabiot was echter al persona non grata, nadat hij weigerde om zijn aflopende contract te verlengen: zijn laatste wedstrijd in Parijse dienst dateert van 11 december 2018.