Keert Gerkens terug naar Sint-Truiden? ''Hij staat hoog op het lijstje''

Keert Gerkens terug naar Sint-Truiden? ''Hij staat hoog op het lijstje''

16-03-2019 10:30
10

Pieter Gerkens verruilde Sint-Truiden in de zomer van 2017 voor Anderlecht. Mogelijk bewandelt hij na twee jaar weer de omgekeerde weg. STVV en met name trainer Marc Brys zou Gerkens zou de aanvallende middenvelder toevoegen.

"Gerkens mag van mij direct komen, dat meen ik. Hij past volledig bij onze stijl, terwijl hij onder Rutten niet speelt'', liet Brys recent nog zijn interesse in Gerkens optekenen. CEO Takayuki Tateishi bevestigt aan het Belang van Limburg dat de situatie van Gerkens wordt gevolgd. ''Gerkens staat inderdaad hoog op het lijstje. (steekt wijsvinger in de lucht) Maar niet helemaal bovenaan!'', voegt hij wel toe.

Sinds de Japanse overname haalde STVV nochtans amper twee Belgen in huis. Tateishi legt uit. ''We zullen de grens van minimaal zes Belgen elk jaar moeten bereiken. Maar voor STVV is het - net als voor alle andere Belgische clubs - moeilijk om goede Belgen binnen te halen. Omdat ze duur zijn en snel voor het buitenland kiezen. Net daarom investeren we in onze jeugd'', aldus de CEO.

Bijrol
De 23-jarige moet het onder Fred Rutten doen met een reserverol. Vorige week speelde Gerkens tegen KV Kortrijk (2-0) pas zijn eerste negentig minuten sinds de komst van de Nederlandse oefenmeester.