Oostende had zorgen om erfenis: 'Elke Coucke-speler verdiende 50 procent te veel'

Oostende had zorgen om erfenis: 'Elke Coucke-speler verdiende 50 procent te veel'

Gepubliceerd: zaterdag 16 maart 2019 om 09:50za 16-03-2019 om 09:50

Marc Coucke keert zondag voor het eerst echt terug naar KV Oostende, nadat hij de Kustboys vorig jaar verliet voor het voorzitterschap bij Anderlecht. Het Belang van Limburg weet dat hij KVO met een hoop zorgen achterliet en ook bij de achterban lang niet meer populair is.

Het Belang van Limburg schrijft dat de nieuwe beleidsbepalers enorm schrokken van de het nalatenschap van Coucke. 'Ze stelden vast dat zowat elke Coucke-speler stelselmatig 50 procent te veel verdiende om een gezond beleid te voeren. Ongeveer 10,3 miljoen euro van het totaalbudget van 18 miljoen ging naar lonen', luiden de cijfers.

Dat zadelde sportief directeur Hugo Broos en het bestuur met een groot probleem op. 'Van die grootverdieners afraken, was aartsmoeilijk, want niemand wilde dat salaris overnemen. Voor het nieuwe bestuur was het een hels karwei om de loonmassa in te perken en een nieuwe ploeg te bouwen.' Broos bevestigde recent nog dat het heel moeilijk is geweest.

Nog een probleem
Er viel echter nog meer op te kuisen. 'Bovendien werkte Oostende onder Coucke en Devroe niet met een scoutingsapparaat. Makelaars waren het gewend om veel commissie op te strijken. De nieuwe beleidsmensen maakten daar wel komaf mee. De opkuis na de doortocht van de miljardair was dus enorm. Het succes van de voorbije jaren was mooi, maar artificieel. Voor veel Oostendenaren is Coucke allang niet meer de wilde weldoener', klinkt het ter afsluiting.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws