'Van Dijk heeft één zwakte, ik denk niet dat iemand daar bewust van is'

'Van Dijk heeft één zwakte, ik denk niet dat iemand daar bewust van is'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 23:00vr 15-03-2019 om 23:00

Ryan Babel denkt te weten hoe hij Virgil van Dijk kan verschalken tijdens het Premier League-duel tussen Fulham en Liverpool van zondag. De aanvaller meent dat zijn collega-international één zwakte heeft en wil daarvan profiteren.

"Ik heb een zwak voor Liverpool en hoop dat ze kampioen worden", steekt Babel van wal in gesprek met The Times. "Maar ik ben door de achterdeur vertrokken bij Liverpool. Het geeft een extra motivatie om het ongelijk van mensen te bewijzen. Ik had een goede band met de fans en mijn teamgenoten, maar ik had het beter kunnen doen."

Babel kreeg op Anfield te maken met de managers Rafael Benítez, Roy Hodgson en Kenny Dalglish. "Niemand praatte met mij. Ik voelde mij een geest, ze passeerden me alsof ik niet bestond. Dat was heel moeilijk. Ik was 21, 22 jaar en had begeleiding nodig, zoals ik dat bij Ajax gewend was."

Het zorgt ervoor dat Babel vastberaden is een goede indruk te maken zondag. Hij moet wel afrekenen met Van Dijk. "Virgil heeft zich absoluut ontwikkeld de laatste jaren. Ik denk dat hij nog dertig procent beter kan worden. Ik heb het gevoel dat hij op zeventig procent speelt. Hij kan nog veel meer."

Babel laat desgevraagd weten dat Van Dijk één zwakte heeft in zijn spel. "Hij heeft een zwakte. Ik wil niet zeggen wat het is. Ik denk niet dat iemand in de Premier League daar al bewust van is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws