Broos over Verheyen: “Dat moet hij nog leren, maar hij wordt een topcoach”

Broos over Verheyen: “Dat moet hij nog leren, maar hij wordt een topcoach”

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 21:47vr 15-03-2019 om 21:47

Gert Verheyen en KV Oostende gingen uit elkaar. Hugo Broos is momenteel de hoofdtrainer van de kustclub. Tegenover Het Nieuwsblad laat Broos zich uit over Verheyen.

Broos had met KV Oostende een beperkte selectie. "Of Verheyen het makkelijker zou hebben bij Club Brugge? Bij Brugge of Anderlecht heb je een kwalitatief betere ploeg, maar ook daar zitten ambetante karakters. Zelf werd ik kampioen met Club, maar Spehar hing het hele seizoen mijn keel uit. Slechte mentaliteit, maar als coach moet je daarmee omgaan. Dat moet Verheyen nog leren.”

Toch ziet Broos Verheyen ooit een topcoach worden. "Ik geloof echt dat Verheyen ooit een topcoach wordt, maar hij is nog te perfectionistisch. Dat werd ondraaglijk. Als Gert training gaf en er waren 23 spelers goed, dan was hij niet tevreden. Ze moesten alle 25 goed zijn. Iedereen moest vol vuur zitten, iedereen moest er 200 procent voor leven. Zoals hij dat zelf deed.”

Poll

Heeft Broos hier gelijk?

(197 stemmen)

Plaats een reactie

firedwarf +3924
vrijdag 15 maart 2019 om 21:50
Mag van mij zo naar Genk komen als Clement weg gaat, lijkt mij top trainer in de maak...
zet daar een brok ervaring van Daerden en Guy Martens langs en pierre denier met goede raad en da kan gewoon nie mis gaan!
Vind ik leuk
vrijdag 15 maart 2019 om 22:56
Maar waarom zou Clement weg gaan 🤔 ik zie dat niet gebeuren hoor ...
Vind ik leuk
dethklok28 +5401
zaterdag 16 maart 2019 om 09:02
Hij zegt ook ALS. Waarschijnlijk is het niet nodig. Maar Genk kan zich beter wel wat voorbereiden voor het geval dat het wel gebeurt.
Vind ik leuk
Geofpurple +6681
zaterdag 16 maart 2019 om 14:49
Broos maakt daar wel een goed punt. Je kan als trainer gewoon niet verlangen dat alle 25 spelers dezelfde mentaliteit voor de dag leggen. Iedereen is anders. Je kan alleen maar hopen dat de meeste uit je groep je boodschap oppikken.

Wat ook speelt is , Gert komt qua trainerschap van de nationale beloften waar je dus niet wekelijks met een groep werkt. Denk gewoon dat deels daar ook een declic bij Gert moet komen. Denk wel dat het is zoals Broos het stelt. Te perfectionistisch. Ook spelers met een 'ambetant' kantje moet je kunnen managen. Desalniettemin geloof ik rotsvast dat hij het zal maken.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws