Selectie Trossard voor Rode Duivels bezorgt Clement kopzorgen: “Dubbel gevoel”

Selectie Trossard voor Rode Duivels bezorgt Clement kopzorgen: “Dubbel gevoel”

15-03-2019 20:28
6

Leandro Trossard is door bondscoach Roberto Martinez geselecteerd voor de Rode Duivels. KRC Genk-coach Philippe Clement moet Trossard zo missen in de voorbereiding op Play-Off 1.

Clement is wel blij voor zijn pupil. “Voor hem het heel belangrijk om er opnieuw bij te zijn. Dat geeft enorm veel vertrouwen en gezien de kwaliteit van die groep is dat een prima omgeving om je verder te ontwikkelen. Hij krijgt de kans om zijn kwaliteiten te testen en zijn gebreken nog beter te leren kennen. Dan weet hij meteen waaraan hij nog moet werken. Dus voor hem ben ik heel blij.”

Toch heeft Clement ook kopzorgen door de selectie van Trossard. “Ja het is een beetje dubbel natuurlijk. Ik zal nog 25 spelers hebben in de kern met de doelmannen bijgerekend en daarvan zullen er de komende week 16 weg zijn voor interlands. Dus ik ben ook heel benieuwd naar de kalender van die play-offs. Wanneer wij eraan zullen beginnen, want een heel deel van die jongens keren pas op donderdag 28 maart terug. Dus ik hoop niet dat we op vrijdag 29 maart moeten beginnen.”