Thorup waarschuwt Sint-Truiden: Dat mentale aspect kan een grote impact hebben

Thorup waarschuwt Sint-Truiden: "Dat mentale aspect kan een grote impact hebben"

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 17:20vr 15-03-2019 om 17:20

De meeste ogen in de Jupiler Pro League zullen zondag gericht zijn op Stayen. Daar strijden Sint-Truiden en KAA Gent om het laatste ticketje voor Play-Off 1. Volgens Jess Thorup hebben de Buffalo's niet alleen het mathematische, maar ook het mentale voordeel.

"Het gevoel is behoorlijk goed", geeft Thorup aan bij KAA Gent TV. "Enkele weken geleden zouden slechts weinig mensen geloofd hebben dat we nu zo dicht bij die finale zouden staan. Bovendien hebben we alles in eigen handen, met een zege of een gelijkspel zijn we geplaatst. Als je sinds Nieuwjaar kijkt, haalden we zestien punten in acht wedstrijden. Dat is behoorlijk veel. Normaal sta je daarmee aan de kop van de rangschikking."

De Deen is dan ook vastberaden dat zijn elftal een resultaat over de streep kan trekken in Limburg. "We hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen, dus dat wil zeggen dat we vertrouwen hebben. Dat is belangrijk in zo'n cruciale wedstrijd, die winnaarsmentaliteit. Dat mentale aspect kan een grote impact op de wedstrijd hebben. We zijn helemaal voorbereid en kijken er erg naar uit", besluit Thorup boordevol vertrouwen.

Gent heeft alvast één voordeel: ook bij een gelijkspel kwalificeert het zich voor Play-Off 1. De Buffalo's hebben namelijk een wedstrijd meer gewonnen dan Sint-Truiden. De Kanaries kunnen dus enkel tevreden zijn met een overwinning.

Plaats een reactie

Reagens +3189
vrijdag 15 maart 2019 om 18:21
16/24 is goed maar nu ook niet wauw.
Vind ik leuk
Heppen1J +865
vrijdag 15 maart 2019 om 19:46
Op STVV Ben je nog geen punten aan het pakken
Vind ik leuk
vrijdag 15 maart 2019 om 20:44
Ik zi Gent gwn Winne of gelijk spele.. De laaste matchen is stvv toch ook niet meer waauw.. Op Brugge was ook een ramp helaas en als je po1 wilt halen moet je Winne op Moeskroen..
Vind ik leuk
freejazz +2590
vrijdag 15 maart 2019 om 21:15
En hoeveel van de 6 PO1-teams is gaan winnen op Moeskroen ?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws