Martinez legt uit waarom hij geen verjongingskuur doorvoerde bij de Rode Duivels

Martinez legt uit waarom hij geen verjongingskuur doorvoerde bij de Rode Duivels

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 15:35vr 15-03-2019 om 15:35

De Rode Duivels beginnen volgende week aan de kwalificatiecampagne voor Euro 2020. Roberto Martinez maakte vrijdagmiddag zijn 28-koppige kern voor de confrontaties met Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart) bekend. Daarin was er ondanks diverse afzeggingen nog geen plaats voor talenten als Zinho Vanheusden.

Martinez toonde zich vorige week nog zeer lovend over de jongeling van Standard. ''Een kruisbandblessure remde hem af, maar Vanheusden heeft tonnen klasse. Hij is nog altijd maar 19 en ontwikkelt zich mooi'', klonk het toen uit de mond van de bondscoach. Ondanks zijn lofzang sluit Vanheusden na dit weekend gewoon aan bij de U21 van Johan Walem. Tijdens de persbabbel gaf Martinez meer tekst en uitleg. 

"Er zijn vijf of meer spelers van de U21 die ons zijn opgevallen. Zinho hoort daar ook bij. Maar we willen onze jonge spelers de beste mogelijkheden geven om zich te ontwikkelen.'' Het leek Martinez dus beter om Vanheusden met de beloften op trainingsstage in Denemarken te laten gaan. Martinez hecht namelijk veel waarde aan het aankomende EK voor de U21. ''Het EK is voor onze U21 een unieke kans om internationaal voetbal te ervaren en hun talent een specifieke competitieve manier te tonen.''

Vrijdag onthulde Martinez wel welke talenten hij naast Vanheusden op de radar heeft staan voor de Rode Duivels. Het is dus nog wel even wachten op een verjongingskuur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws