Ziet Club Brugge transfer door de neus geboord? “Dat wordt heel lastig”

Ziet Club Brugge transfer door de neus geboord? “Dat wordt heel lastig”

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 11:50vr 15-03-2019 om 11:50

De Brexit is vooral een politiek spelletje, toch kan hele proces ook gevolgen hebben voor het Belgische voetbal. Indien het Verenigd Koninkrijk uit de EU gaat, wordt het lastig om nog spelers weg te plukken uit pakweg de Premier League of Championship.

Club Brugge-manager Vincent Mannaert beseft dat het hele gedoe rond de Brexit nefaste gevolgen kan hebben voor de Belgische clubs. "Dat wordt heel lastig. Handelen met clubs uit de EU is makkelijk, omdat overal dezelfde regels gelden", opent hij in Het Nieuwsblad.

Geen transfers uit Premier League?
In Engeland en de andere UK-landen kan het weleens lastig worden om spelers weg te halen. "Bij het Verenigd Koninkrijk, toch de grootste en belangrijkste transfermarkt in de wereld, gelden dan andere regels. Daarom hoop ik echt dat die Brexit niet doorgaat."

Zo raakte bekend dat Club Brugge interesse toont in Henry Onyekuru. De Nigeriaan is eigendom van Everton FC. Mannaert hoopt dat er op het vlak van sport een speciale regeling wordt getroffen. "Ik verwacht ook een overgangsregeling die rekening houdt met de specificiteit van de sport."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws