Gillet heeft plannen voor na carrière: Ik wil het doen zoals Besnik Hasi

Gillet heeft plannen voor na carrière: "Ik wil het doen zoals Besnik Hasi"

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 11:15vr 15-03-2019 om 11:15

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 11:22vr 15-03-2019 om 11:22

Guillaume Gillet is er momenteel 35 en speelt bij Lens in de Ligue 2. De ex-speler van KAA Gent en Anderlecht lijkt uit te bollen, maar dat is maar schijn. Hij wil doorgaan tot hij veertig is, verklaart hij bij La Dernière Heure. 

Gillet heeft dit seizoen negen keer een basisplaats gekregen bij Lens. Zijn contract loopt in de zomer af, maar Gillet denkt er niet aan om een punt achter zijn carrière te zetten.

"Ik zou heel graag doorgaan met profvoetbal tot veertig jaar. Daarna zou ik graag eindigen bij FC Luik, maar wel met het plan om nog te presteren. Je moet doelen hebben op de lange termijn. Maar ik blijf realistisch: als het niet meer gaat, zal ik stoppen. Of ja, de coach zal me dan wel doen stoppen. Ik vrees wel het moment dat mijn benen niet meer meekunnen."

Een nieuwe club vinden wordt wel moeilijker. "Ik weet dat clubs niet meer kijken naar oudere spelers. Ze werken liever met jongeren. Ik dacht dat ik aanbiedingen zou krijgen uit Ligue 1, maar dat gebeurde niet."

Trainer worden
Gillet wil absoluut in het voetbal blijven. "Ik wil mijn trainersdiploma halen. Ik heb me al geïnformeerd in Frankrijk en België. Ik wil er graag snel aan beginnen en een parcours afleggen zoals Besnik Hasi. Bijleren in de schaduw bij een grote club, zoals je beter kan worden en daarna zelf het stuur kan nemen". Voelt Anderlecht zich geroepen?

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws