Beerschot-Wilrijk sneert naar eersteklasser: Zo'n ploeg zijn wij niet

Beerschot-Wilrijk sneert naar eersteklasser: "Zo'n ploeg zijn wij niet"

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 10:15vr 15-03-2019 om 10:15

Beerschot-Wilrijk speelt zaterdag al voor de promotie naar 1A, al denkt het bestuur dat die promotie sowieso al binnen is door de problemen van KV Mechelen. Beerschot-Wilrijk wil in 1A zeker geen meeloper zijn, zo vertelt mede-eigenaar Francis Vrancken.

Stadsgenoot Antwerp moet daarbij het voorbeeld zijn. "Ik voel zelf niet de rivaliteit die bij veel supporters wél leeft. Ik gun Antwerp zelfs zijn succes, maar wil onze buren heel graag achterna", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Cercle Brugge is dan weer een voorbeeld van hoe het niet moet. "Wij zijn geen satellietclub van AS Monaco die vrede kan nemen met een anonieme rol in de rechterkolom. Beerschot-Wilrijk wil een rol van betekenis spelen op het hoogste niveau. Zowel medeaandeelhouder Prins Abdullah als ikzelf streven naar de top en we geloven dat dit kan."

Vrancken en prins Abdullah bezitten elk de helft van de club. "Het is op het eerste gezicht misschien een vreemde combinatie, maar ze werkt wonderwel. We hebben mekaar echt gevonden. Om de paar maanden zien de prins en ik mekaar, in België of in het Midden-Oosten. Via WhatsApp houden we tussendoor regelmatig contact. Met Jan Van Winckel, sportief directeur en vertegenwoordiger van prins Abdullah, bel ik dagelijks", verklaart Vrancken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws