Brys spreekt gerucht tegen: “Ik heb geantwoord, dat is straf”

Brys spreekt gerucht tegen: “Ik heb geantwoord, dat is straf”

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 08:59vr 15-03-2019 om 08:59

STVV – KAA Gent beslist zondag over het laatste Play-Off 1-ticket. Marc Brys stoomt in Limburg zijn ploeg klaar voor 'de match van het jaar'.

STVV moet winnen van Gent om Play-Off 1 te halen. "We moeten het afmaken", stelt de trainer van STVV in Het Laatste Nieuws. "Als je start aan een carrière als hoofdcoach weet je dat dit soort verantwoordelijkheid erbij hoort. Da's het fragiele aan de job - je kunt be- of veroordeeld worden op één wedstrijd. Waarbij je ook nog eens afhankelijk kunt zijn van regen, wind, pech, ref ..."

Met de ref te vernoemen, snijdt Brys een gevoelig onderwerp aan. Volgens een paar mensen zat Brys achter de boze brief, die de STVV fans schreven naar aanleiding van de aanduiding van scheidsrechter Bram Van Driessche. "Is dat zo? Totáál niet. Iemand van de staf kwam mij vertellen dat Van Driessche in Gent woont, waarop ik heb geantwoord: 'Dát is straf.' Nadién heb ik vernomen dat Van Driessche vorig seizoen na de match tegen Club Brugge is gewraakt door Sint-Truiden - ik wist dat niet."

Fan van scheidsrechter Van Driessche
Brys is trouwens een fan van de scheidsrechter van zondag. "Om eerlijk te zijn, ik vind Van Driessche de beste scheidsrechter in België. We hebben die dit seizoen twee keer gehad en ik vond hem telkens goed. Ook als hij vierde ref is, kan ik daarmee deftig discussiëren. Ik heb niks te maken met de brief van de supporters. Ik wil alleen dat zondag de uitkomst eerlijk en juist is." 

Poll

Wie haalt Play-Off 1?

(325 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws