'Westerlo lijkt niet anders te kunnen en overweegt overname door Turken'

'Westerlo lijkt niet anders te kunnen en overweegt overname door Turken'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 08:02vr 15-03-2019 om 08:02

KVC Westerlo komt meer dan waarschijnlijk in Turkse handen terecht. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De club uit de Kempen heeft een (buitenlandse) investeerder nodig om door te kunnen gaan als profclub.

Volgens de krant ligt er een momenteel een plan op tafel waarbij een Turks consortium 99 procent van de aandelen in handen krijgt. 'De rest' blijft in handen van de huidige clubeigenaars. Zij krijgen vetorecht om de eigenheid van de club te bewaken. De Turken mogen dus niet zomaar de clubkleuren of de naam van de ploeg veranderen.

Herman Wijnants wil voorlopig weinig lossen over de overname. "Als de overname effectief rond is, wil de nieuwe eigenaar daarover liever zelf communiceren. We verwachten de handtekeningen in de komende weken te kunnen zetten", stelt de sterke man van Westerlo.

Financieel verlies bij Westerlo
De afgelopen jaren zakte Westerlo naar 1B en leed het financieel verlies. "Het is simpel: zonder vers geld haalden we geen licentie meer en kon Westerlo niet langer een profclub blijven”, geeft Wijnants eerlijk toe. “We moesten ons focussen op het ­licentiedossier, zodat we zeker in 1B konden blijven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws