Martinez overweegt verjongingskuur: 'Verschaeren, De Norre, … jullie kennen ze'

Martinez overweegt verjongingskuur: 'Verschaeren, De Norre, … jullie kennen ze'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 07:39vr 15-03-2019 om 07:39

Roberto Martinez maakt vrijdag zijn groep bekend voor de interlands tegen Cyprus en Rusland. De kans is groot dat de bondscoach met enkele nieuwe namen op de proppen komt. Ook jong talent?

Romelu Lukaku (enkel) en Kevin De Bruyne (hamstring) zijn waarschijnlijk out door een blessure. Ook Axel Witsel is niet fit. Achter de naam van Vincent Kompany staat een vraagteken. Fellaini, Defour en Nainggolan kan de bondscoach niet langer meer oproepen. Er zal dus vers bloed moeten bijkomen. "We volgen sinds september al een paar jongens, die goed bezig zijn”, stelt Martinez in La Capitale. “Jullie kennen de namen: Vanheusden, Verschaeren, Lukebakio, De Norre, Saelemaekers, ..."

Ondanks dat de meeste van die jonge gasten momenteel goed bezig zijn, is het nog lang niet zeker dat ze vrijdag ook worden opgeroepen. Dat heeft alles te maken met het EK voor beloften in juni. De talenten kunnen immers daar gaan schitteren en dat vindt Martinez belangrijk. "Ze kunnen ervaring gaan opdoen tijdens een internationaal toernooi. Op lange termijn kan dat alleen maar voordelig zijn. Wanneer ze bij de Rode Duivels komen, weten ze hoe het eraan toe zal gaan. Dan hoeven ze zich alleen maar aan te passen aan hun nieuwe ploegmaats en het niveau."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws