Ophef op social media: Champions League-loting 'gelekt', Ajax tegen Liverpool

Ophef op social media: Champions League-loting 'gelekt', Ajax tegen Liverpool

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 07:20vr 15-03-2019 om 07:20

Op social media is ophef ontstaan omdat het speelschema van de kwartfinales in de Champions League 'gelekt' zou zijn. Op Twitter circuleert een afbeelding waarop te zien is dat Ajax het opneemt tegen Liverpool. De afbeelding zou door een bestuurder van de UEFA op Twitter zijn geplaatst, maar spoedig weer zijn verwijderd.

Voetbalfans waren er echter als de kippen bij om een screenshot te maken en vervolgens in te zoomen op een document, waar enkele affiches op genoteerd staan. Liverpool zou Ajax treffen, Juventus speelt tegen FC Porto, Manchester United treft Tottenham Hotspur en dé absolute kraker zou FC Barcelona tegen Manchester City zijn.

De kans dat de loting doorgestoken kaart is lijkt op het eerste oog klein, al zijn er voorbeelden uit het verleden dat 'gelekte' lotingen achteraf voor een groot deel bleken te kloppen. Vrijwel iedere keer na een loting ontstaat er ophef omdat deze niet eerlijk gegaan zou zijn. De balletjes in de koker zouden warm zijn, waardoor degene die lootte precies wist welke tegenstanders wel en niet aan elkaar gekoppeld mochten worden. Dit is echter nooit bewezen.

Vrijdagmiddag na 12:00 uur wordt duidelijk wat de definitieve loting gaat zijn. In Nyon wordt er ook meteen geloot voor de halve finales.

Plaats een reactie

1313 +8804
vrijdag 15 maart 2019 om 07:31
We gaan het meemaken, zou bizar zijn dit natuurlijk, al sta je bij de Uefa nergens meer van op te kijken.
Vind ik leuk
boogie +207
vrijdag 15 maart 2019 om 07:32
Je weet da toch al langer als vandaag. allegeluk dat het geen simulatie is. nu zou hij zich nog een heel klein beetje kunnen vergissen
Vind ik leuk
DOMI +493
vrijdag 15 maart 2019 om 08:24
Hoe gaan ze dat uitleggen indien het zou kloppen deze middag! Zou het toppunt zijn en nog straffer dan de matchfixing in de JPL!
Vind ik leuk
vrijdag 15 maart 2019 om 09:12
Ik kan me goed voorstellen dat ze voor dit evenement een keer een algemene repetitie gehouden hebben en dat dit het resultaat is van de proefloting ... FC Barcelona - Man City is pas voor tijdens de finale 😉
Vind ik leuk
vrijdag 15 maart 2019 om 09:40
Dat er gesjoemeld wordt tijdens lotingen (ook WK's enz), is al langer duidelijk...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws