Racing Genk-beul Slavia Praag zorgt na spektakel voor megastunt tegen Sevilla

14-03-2019 23:50 Laatste update: 23:54
7

Slavia Praag is de meest verrassende naam in de kwartfinales van de Europa League. De Tsjechen schakelde in de vorige ronde Racing Genk uit en wisten donderdag recordhouder Sevilla te elimeneren. Na een spectaculaire match trok Slavia Praag na 120 minuten aan het langste eind: 4-3.

Slavia Praag - Sevilla 4-3
De heenwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en diezelfde stand stond ook in Tsjechië na negentig minuten op het scorebord. Michael Ngadeu-Ngadjui zette Slavia na een kwartier op 1-0. Wissam Ben Yedder zette Sevilla vlak voor de rust met een benutte penalty op gelijke hoogte. Kort na de rust maakte Thomas Soucek er 2-1 van voor Slavia, nadat Jésus Navas een strafschop weggaf. Munir El Haddadi maakte niet veel later alweer gelijk door met een wereldgoal voor de 2-2 te zorgen. Bij 2-2 zou het tot de negentigste minuut blijven.

In de verlenging leek Sevilla het tweeluik naar zich toe te trekken nadat Franco Vázquez er in de 98e minuut 2-3 van maakte, waardoor Slavia er twee moest maken. De Nederlandse spits Mick van Buren schoot vier minuten later de 3-3 binnen, waardoor Slavia alles op de aanval zette. Het onwaarschijnlijke gebeurde in de 119e (!) minuut, toen Ibrahim Traoré de 4-3 binnen wist te krijgen na een scrimmage voor het doel van Sevilla.

Arsenal - Stade Rennes
De start van Arsenal had niet beter gekund, want al na vijf minuten zorgde Pierre Emerick-Aubameyang voor een bliksemstart voor de Londenaren: de Gabonees tikte van dichtbij raak na een voorzet van Aaron Ramsey. De nederlaag van vorige week was na een kwartier weggepoetst toen Ainsley Maitland-Niles er 2-0 van maakte. Aubameyang hield de bal binnen, gaf met zijn linker voor en zag de bal binnengekopt worden door de verdediger. Een afstraffing dreigde voor Rennes, dat toch weer in de wedstrijd kwam, maar gevaarlijk werd de Franse ploeg in de eerste helft nauwelijks. Arsenal had in de eerste helft nog kansen op meer.

In de tweede helft was het een aantal keren billenknijpen voor Arsenal, dat Rennes steeds dichterbij zag komen. Door defensieve fouten kregen de Fransen steeds meer kansen op de aansluitingstreffer. Rennes schoot na geklungel van Shkodran Mustafi zelfs op de paal. Uiteindelijk maakte Aubameyang er in de slotfase 3-0 van. Het belangrijke uitdoelpunt voor Rennes viel niet meer.

Inter - Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt heeft de Europese droom van Internazionale beëindigd met een 0-1 overwinning in Italië. De Nederlandse centrumverdediger Stefan de Vrij was bij de enige goal van de wedstrijd in negatieve zin betrokken. De verdediger maakte een fout, waar topscorer Luka Jovic in de zesde minuut van kon profiteren: 0-1. Kort daarvoor kwam Inter al goed weg nadat Samir Handanovic een goal van Sebastien Haller voorkwam. Inter gaf in de eerste helft niet thuis en leek voor rust nóg een treffer te incasseren, maar Haller zag zijn treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Inter speelde in de eerste helft aanvallend, zonder het Frankfurt écht lastig te maken. Dat veranderde in de slotfase, waarin de Serie A-club via Milan Skriniar een grote schotkans kreeg. Een aansluitingstreffer was Inter, dat er twee moest maken, niet gegund.

Villarreal - Zenit Sint-Petersburg
Villarreal heeft na een knappe overwinning in Rusland ook thuis van Zenit Sint-Petersburg weten te winnen. Na de 1-3 in Rusland werd het 2-1 in Spanje. Zenit mocht even hopen op een stunt in Spanje, maar na de 1-0 van Gerard Moreno leek het tweeluik al beslist. Van de Russische hoop was na de rust helemaal niets meer over, toen Carlos Bacca er in de 47e minuut 2-0 van maakte.

Zenit probeerde er nog wel wat van te maken, maar kon geen vuist maken tegen Villarreal. De tegentreffer van Branislav Ivanovic viel pas in de 91e minuut, wat dus slechts een doelpunt voor de statistieken was.

Overige uitslagen:
Benfica - Dinamo Zagreb 3-0 (na verlengingen). Mile Svilar zat 90 minuten op de bank bij de thuisploeg.