Beloning: sterkhouder van Sint-Truiden krijgt eerste oproep voor zijn land

Beloning: sterkhouder van Sint-Truiden krijgt eerste oproep voor zijn land

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 22:44do 14-03-2019 om 22:44

Laatste update: donderdag 14 maart 2019 om 22:58do 14-03-2019 om 22:58

Takehiro Tomiyasu en Daichi Kamada strijden zondag met Sint-Truiden tegen KAA Gent voor de laatste en zeer felbegeerde plaats in Play-Off 1. Kort daarop zal het Japanse tweetal in het vliegtuig stappen, want beide heren hebben een uitnodiging van de Japanse bondscoach ontvangen.

'Vers van de pers: Takehiro Tomiyasu en Daichi Kamada werden opgeroepen voor het nationale team van Japan. Voor Daichi Kamada worden het zijn eerste interlands in het shirt van de 'Samurai Blue'. Op vrijdag 22 maart oefenen de Japanners tegen Colombia. Op dinsdag 26 maart oefenen ze tegen Bolivia', melden de Kanaries vol trots op hun website.

Tomiyasu en Kamada horen zonder twijfel tot de grootste ontdekkingen in het lopende seizoen. Tomiyasu maakte in oktober 2018 zijn debuut voor Japan en is op zijn twintigste al in recordtijd uitgegroeid tot een vaste waarde in het hart van de defensie. Als basiskracht haalde hij met Japan de finale van de Asia Cup. Helaas voor Tomiyase en zijn landgenoten ging Qatar door een 3-1 zege met de titel aan de haal.

De 22-jarige Kamada scoorde voor de winterstop aan de lopende band, maar raakte vervolgens in een dipje. De huurling van Eintracht Frankfurt (Dui) wist toch al dertien keer het net te vinden en krijgt van keuzeheer Hajime Moriyasu een kans om zich te bewijzen. Kamada kwam al wel vier keer uit voor de nationale U23.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws