Salzburg doet Nederlandse voetbal pijn, Giroud de grote man bij Chelsea

Salzburg doet Nederlandse voetbal pijn, Giroud de grote man bij Chelsea

14-03-2019 20:52 Laatste update: 20:59
1

Dries Mertens en Eden Hazard gaan een ronde verder in de Europa League. Napoli verloor wel van FC Salzburg met 3-1. Terwijl Chelsea - zonder Hazard - het met 0-5 haalde van Dinamo Kiev.

Napoli heeft het Nederlandse voetbal donderdag een slechte dienst bewezen. De Italiaanse topclub ging op bezoek bij RB Salzburg in de achtste finale van de Europa League met 3-1 onderuit. Hoewel Napoli door de eerdere 3-0 thuiszege doorgaat naar de kwartfinale, zijn de druiven voor Nederland zuur. Oostenrijk neemt de felbegeerde elfde plek over op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Alleen als Ajax minstens één keer gelijkspeelt in de kwartfinale van de Champions League, pakt Nederland die positie weer terug.

Napoli begon donderdagavond nog uitstekend aan de return. De Italianen kwamen na een klein kwartier op voorsprong dankzij een spectaculaire halve omhaal van oud-Ajacied Arek Milik. Mertens had het eerst kunnen afmaken. Tien minuten later stond het via Munas Dabbur weer gelijk. Na de 2-1 van Fredrik Gulbrandsen na 65 minuten had Napoli weinig haast. De goal van Christoph Leitgeb kwam te laat om het nog echt spannend te maken. Salzburg is uitgeschakeld, maar pakt wel kostbare punten voor de UEFA-ranking.

Dynamo Kiev - Chelsea 0-5
Chelsea had de eerste wedstrijd op Stamford Bridge al met 3-0 gewonnen en deed dat in Oekraïne nog eens dunnetjes over. Olivier Giroud was de gevierde man met drie doelpunten. De Fransman scoorde met rechts, met links en met het hoofd, maar een 'loepzuivere hattrick was het niet doordat tussendoor ook Marcos Alonso het net vond. Callum Hudson-Odoi maakte de vernedering voor Kiev compleet.

FC Krasnodar - Valencia 1-1
Valencia wist ternauwernood te voorkomen dat er opnieuw een Spaanse club werd uitgeschakeld in Europa. Magomed-Shapi Suleymanov zette de Russen vijf minuten voor tijd op voorsprong, maar in blessuretijd maakte Goncalo Guedes gelijk: 1-1. Dat was net genoeg voor Valencia na de 2-1 zege in eigen huis.