Zorgen stapelen zich op voor Martinez: 'Lukaku is de volgende belangrijke afhaker'

Zorgen stapelen zich op voor Martinez: 'Lukaku is de volgende belangrijke afhaker'

14-03-2019 18:20 Laatste update: 18:27
9

Bondscoach Roberto Martinez kent de nodige zorgen in de aanloop naar de ontmoetingen met Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart), de eerste twee duels in de kwalificatiecampagne voor het EK van 2020. Romelu Lukaku is naar alle waarschijnlijkheid de volgende grote naam waar Martinez geen beroep op kan doen.

Thomas Vermaelen en Kevin De Bruyne moesten het tweeluik al missen en donderdag werd Axel Witsel toegevoegd aan het lijstje afwezigen. De Engelse tabloid The Sun komt kort na het nieuws over de blessure van Witsel met een slechte boodschap over Lukaku. 'Ole Gunnar Solskjaer heeft een flinke klap moeten incasseren nu Lukaku met een voetbalblessure kampt. Het ziet er naar uit dat Lukaku de FA Cup-clash bij Wolverhampton Wanderers en de verplichtingen bij België zal missen.'

'Big Rom' liep de kwetsuur in de sentationele Champions League-confrontatie met Paris Saint-Germain (1-3), waarin heel belangrijk was met twee treffers. Lukaku speelde nog wel tegen Arsenal (2-0 verlies), maar heeft toch last van de tik die PSG-verdediger Marquinhos uitdeelde. Volgens The Sun heeft Lukaku al een scan ondergaan. Daaruit is gebleken dat hij korte tijd langs de kant staat.

Herstel
Er is naar verluidt nog geen datum voor een rentree geprikt, maar United hoopt hem klaar te stomen voor de kwartfinales van de CL, die op 9 en 10 maart van start gaan.