OFFICIEEL: Real Madrid heeft eerste zomertransfer nu al beet

OFFICIEEL: Real Madrid heeft eerste zomertransfer nu al beet

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 12:15do 14-03-2019 om 12:15

Laatste update: donderdag 14 maart 2019 om 12:22do 14-03-2019 om 12:22

Eder Militao wordt de eerste aankoop van Real Madrid onder de kersverse manager Zinedine Zidane. Dat melden verschillende Spaanse en Braziliaanse media.

Volgens onder meer Sport en Marca zal De Koninklijke vijfitg miljoen euro neertellen voor de centrale verdediger van FC Porto. Dat is de afkoopsom die Militao in zijn contract heeft staan. Daarvoor moet Real de verdediger wel voor 15 juli binnenhalen, vanaf dat dan stijgt die minimale afkoopsom namelijk naar 75 miljoen euro.

Het Braziliaanse Globo Esporte meldt zelfs dat Militao woensdagavond al medisch is gekeurd. De Braziliaan zou ook al een zesjarig contract hebben ondertekend. De verwachting is dan ook dat er snel een officiële bevestiging komt vanuit Madrid.

Het binnenhalen van de 21-jarige Braziliaan heeft waarschijnlijk gevolgen voor Jesus Vallejo. Voor hem lijkt geen toekomst meer te zijn bij De Koninklijke. Met de komst van Militao wordt de verdedigende as van Real versterkt. De afgelopen maanden hebben de Madrilenen moeite die positie goed in te vullen. Naast Vallejo beschikt Real momenteel over Raphaël Varane, Sergio Ramos en Nacho die op die positie uit de voeten kunnen. 

Update 12u15: Real Madrid heeft nu ook zelf aangekondigd dat de transfer is afgerond.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws