Barcelona stuurt Memphis en Lyon met ruime nederlaag terug naar Frankrijk

Barcelona stuurt Memphis en Lyon met ruime nederlaag terug naar Frankrijk

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 22:58wo 13-03-2019 om 22:58

Laatste update: woensdag 13 maart 2019 om 23:00wo 13-03-2019 om 23:00

FC Barcelona heeft Olympique Lyon uitgeschakeld en zit bij de laatste acht van de Champions League. Het werd in de tweede helft nog even spannend, maar uiteindelijk liepen de Spanjaarden ruim weg: 5-1.

Barcelona ging in Spanje op zoek naar de vroege voorsprong en kreeg die bijna via Lionel Messi. Lyon had ruim een kwartier nodig om zich in de wedstrijd te spelen, maar incasseerde daarna alsnog de openingstreffer. Lyon-verdediger Jason Denayer, die de volledige wedstrijd speelde, maakte een overtreding in het strafschopgebied en gaf een penalty weg, die Messi met een panenka benutte.

Lyon vreesde een walk-over, omdat Philippe Coutinho er ruim tien minuten later ook nog 2-0 van maakte. Op aangeven van Luís Suarez maakte de Braziliaan de tweede Spaanse treffer. Barcelona kreeg voor de rust nog meer grote kansen, maar een ruimere achterstand werd Lyon bespaard. De Fransen haalden de rust met een 2-0 achterstand.

Vroeg in de tweede helft werd het toch weer spannend na de aansluitingstreffer van Lyon. Lucas Tousart schoot de bal in de 57e minuut in het Barça-doel na een mini-scrimmage. Het duurde even voor de VAR de goal goedkeurde, omdat er mogelijk sprake was van buitenspel, maar na drie minuten kwam er groen licht. Lyon zette alles op alles om een stunt te bewerkstelligen.

Na een mogelijkheid van Coutinho besliste Messi het tweeluik met de 3-1. Daarna mocht Gerard Pique er op aangeven van Messi nog 4-1 van maken en besliste Ousmane Dembélé de einstand op 5-1.

Plaats een reactie

Messifanboy +1209
woensdag 13 maart 2019 om 23:07
Tja, waar zijn nu al die Ronaldolovers?
Vind ik leuk
GBB +96
woensdag 13 maart 2019 om 23:31
Beiden top gespeeld deze week. Al dat ik als Barca supporter wel moet bekennen dat een 2-0 achterstand goedmaken heel wat meer vraagt tegen Atleti dan winnen tegen Lyon. Desondanks, weer een staaltje van de 2 beste voetballers ooit.
Vind ik leuk
donderdag 14 maart 2019 om 00:07
Alsof de prestatie van Ronaldo gisteren nu minder waard is of wat ?? Laten we nu eindelijk eens ophouden die twee altijd tegenover mekaar te zetten, ze zijn allebei een unicum en laten we genieten van allebei... Ronaldo is meer de zuivere afwerker en Messi is de meest complete speler, vandaag 2 goals en assists, hij moet dus niet onderdoen, misschien dat ze mekaar tegen komen in de finale, dat zou fantastisch zijn ( alhoewel ik blijf hopen op Man city 😃)
Vind ik leuk
Cripler +562
donderdag 14 maart 2019 om 06:58
Ik vind Ronaldo toch completer dan messi hoor . Ronaldo bezit techniek en powerplay . De sprongkracht , duel kracht en scorend vermogen op stilstaande fases en kopballen is iets dat messi niet heeft . Waarmee ik niet wil zeggen dat de ene beter is dan de andere want je kan ze imo niet vergelijken . Maar messi completer noemen dan Ronaldo is zever .
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws