Liverpool veel te sterk voor Bayern dankzij uitblinkers Van Dijk en Mané

Liverpool veel te sterk voor Bayern dankzij uitblinkers Van Dijk en Mané

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 22:55wo 13-03-2019 om 22:55

Liverpool heeft de kwartfinale van de Champions League bereikt. De formatie van manager Jürgen Klopp won op bezoek bij Bayern München met 1-3. Virgil van Dijk en Sadio Mané (2) scoorden voor The Reds.

Beide ploegen begonnen net als tijdens het doelpuntloze gelijkspel op Anfield voorzichtig, maar Liverpool kreeg al snel een tegenslag te verwerken. Aanvoerder Jordan Henderson liet zich met een blessure wisselen. Desondanks braken de Engelse bezoekers de ban. Na een fraaie lange bal van Van Dijk doelman Manuel Neuer te snel uit zijn doel, waarna Sadio Mané het knap afmaakte: 0-1.

Liverpool zat door het uitdoelpunt gelijk op rozen, maar een eigen doelpunt van Joël Matip hielp Bayern uit het niets terug in de wedstrijd. De verdediger gleed een voorzet van Serge Gnabry achter zijn doelman Alisson Becker. Het enerverende slot van de eerste helft kreeg na de pauze een vervolg. The Reds hadden het betere van het spel. Zo knalde Mohammed Salah op de vuisten van Neuer. 

Liverpool hield eenvoudig stand, al haalden de Engelsen wel opgelucht adem toen Robert Lewandowski en James Rodriguez niet bij een voorzet van Gnabry konden. Van Dijk deelde niet veel later de genadeklap uit. Hij torende na een hoekschop van James Millner boven twee tegenstanders uit en kopte schitterend raak. Het was het eerste doelpunt van de Nederlander in de Champions League.

Bayern moest daarna twee keer scoren, maar was daar geen moment dichtbij. Na een schitterende voorzet van Salah zorgde Mané met zijn tweede doelpunt voor de kers op de taart voor Liverpool: 1-3. Het betekent dat er met Liverpool, Manchester United, Manchester City en Tottenham Hotspur nog vier Engelse ploegen actief zijn in het miljardenbal. Portugal, Nederland, Spanje en Italië leveren één team.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws