Zware last voor Kaminski: Ik snap dat sommige jongens ermee stoppen

Zware last voor Kaminski: "Ik snap dat sommige jongens ermee stoppen"

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 20:52wo 13-03-2019 om 20:52

Thomas Kaminski doet bij KAA Gent Lovre Kalinic al vergeten. De doelman is een betrouwbaar sluitstuk, maar weet dat hij een moeilijke job heeft. Keeper zijn is mentaal bijzonder lastig, zo geeft hij aan.

Ook Kaminski heeft al fouten gemaakt in zijn carrière. "Ik ben nooit iets uit de weg gegaan. Als ik een fout maak, neem ik mijn verantwoordelijkheid. Natuurlijk is dat niet altijd even fijn. Er zijn momenten in mijn carrière geweest waarvan ik dacht: dit is moeilijk, hoe moet ik hiermee omgaan? Kritiek krijgen zorgt voor momenten van twijfel."

"Ik herkende daarom wel wat Gianluigi Buffon of Robert Enke vertelden. Buffon heeft in een depressie gezeten. Hij dacht voor bepaalde wedstrijden: ik heb geen zin om te spelen. Ik las het boek van Enke, dat is een heel hard verhaal… Ik herken hun verhaal ergens wel en spiegelde hun manier van omgaan met die van mij. Al die scenario's ga je door. En dan begrijp ik dat sommige jongens stoppen met keepen.

Kaminski heeft echter zeker géén zin om te stoppen. "Ik kan daar blijven staan omdat ik juist voldoening haal uit de druk. Ik laat de angst niet in mijn kop komen en gebruik de spanning. De druk van geen fouten te mogen maken, brengt ook met zich mee dat je belangrijk kunt zijn door ze te voorkomen. En belangrijk zijn … dat is een gevoel dat ik niet kan omschrijven. Dáárom ben ik gaan keepen. Ik had ook in de spits kunnen gaan staan, maar daar is de druk minder. Een spits mag er vijf missen. Ik krijg bij één fout de wereld over me heen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws