Opvallend: opvolger Blue Army wil 6.000 euro ophalen bij Club Brugge-fans

Opvallend: opvolger Blue Army wil 6.000 euro ophalen bij Club Brugge-fans

13-03-2019 19:15 Laatste update: 20:45
9

Tot vorig seizoen zorgde Blue Army voor de sfeeracties bij Club Brugge, maar die organisatie is stopgezet. Hun opvolgers, The Blues of F.C. Bruges, willen die traditie verderzetten. Daarvoor hebben ze nu een crowdfunding opgezet.

Het budget van The Blues ligt veel lager dan dat van hun voorgangers, waardoor het aantal sfeeracties beperkt is. 'In ons eerste seizoen zijn we met 400 'Blues'. Daar zijn we heel blij mee. Nogmaals bedankt voor jullie steun! Jammer genoeg is dat niet voldoende om te doen wat we willen doen', schrijven ze zelf op de website.

De groep heeft dit seizoen al ongeveer 6.500 euro geïnvesteerd, maar vraagt nu hulp van de fans. 'Er is nog geld in kas voor één grote tifo in de Noord, zoals in augustus. We hopen om tegen de PO's een beperkt aanbod aan merchandise te kunnen voorstellen en rond 10 mei een digitaal fanzine af te leveren.
Op basis van 400 memberships is dat de limiet. Dat is geen schande. We hebben tijd en vertrouwen nodig om te groeien naar de kwantiteit van Blue Army.'

Crowdfunding
The Blues willen echter gaan voor drie tifo's tijdens Play-Off 1. Daarvoor hopen ze op bijdrages van de fans. Op dit moment werd al 1.431 euro opgehaald. In totaal wordt er gehoopt op een investering van liefst 6.000 euro.