Callant over de periode-Coucke: ''Als je ziet wat die gasten hebben opgestreken''

Callant over de periode-Coucke: ''Als je ziet wat die gasten hebben opgestreken''

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 17:43wo 13-03-2019 om 17:43

Peter Callant maakte vorige maand bekend dat hij na een jaar het voorzitterschap bij KV Oostende overdraagt aan Frank Dierckens. Callant keek als succesvol ondernemer zijn ogen uit in de voetbalwereld. 

De gestopte voorzitter doet in gesprek met Het Laatste Nieuws een boekje open over zijn ervaringen. ''Denk maar aan de makelaars - de nieuwe bazen in het voetbal. Eén makelaar verdient bij ons maandelijks meer dan zijn speler in kwestie. Dat is toch niet normaal?'', uit Callant zijn verwondering.

Callant wilde niet meegaan in de gekte van makelaars. ''Samen met Hugo (Broos, nvdr.) hebben wij geen enkele makelaar meer dan 10% commissie betaald, maar dan mis je automatisch opportuniteiten. Als ik zie wat die gasten voor mijn komst hebben opgestreken in Oostende. Om maar te zwijgen over de spelerslonen...'', wijst hij naar de ambitieuze tijden onder zijn voorganger Marc Coucke.

Nasleep
Volgens Callant heeft KVO nog veel hinder ondervonden van die periode. ''Niemand van onze spelers kan op een ander meer verdienen dan bij KVO. (zucht) Bjelica, Conte, Lombaerts... Probeer er dan maar eens van af te geraken'', aldus Callant.

Lees ook: Callant: ''Het was geen cadeau om KV Oostende over te nemen van Marc Coucke''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws