Robben simpelweg niet af te stoppen: 'Ik heb geprobeerd een patroon te vinden'

Robben simpelweg niet af te stoppen: 'Ik heb geprobeerd een patroon te vinden'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 17:30wo 13-03-2019 om 17:30

Borussia Dortmund-verdediger Marcel Schmelzer is er nog altijd niet achter waarom Arjen Robben zo moeilijk te verdedigen is. De linksback van Dortmund stond meerdere malen tegenover de voormalig Oranje-international, maar heeft nog niet de manier gevonden om Robben af te stoppen.

"Ik heb geprobeerd een patroon te vinden", aldus Schmelzer tegenover The New York Times. Robben komt vaak vanaf rechts naar binnen en vanaf de zijlijn lijkt dat vrij voorspelbaar. Toch is dat volgens Schmelzer niet zo. Hij ziet dat Robben de laatste jaren meer leunt op zijn favoriete actie, vanaf de buitenkant naar binnen trekken. "Hij herkent het wanneer je zijn pad blokt. En dan reageert hij daar op de goede manier op. Dat maakt hem bijzonder."

Als oud-speler van VfL Wolfsburg stond ook Ricardo Rodriguez regelmatig tegenover Robben. "Hij is heel snel, vooral aan de bal. Dat maakt het heel lastig om hem te stoppen. Hij is verschrikkelijk snel als hij naar binnen trekt. De enige manier om hem te stoppen is heel dicht bij hem blijven staan. Als je dat niet doet, kan hij je ieder moment pijn doen", stelt hij.

Robben is aan zijn laatste seizoen in het shirt van Bayern München bezig. Hij herstelt momenteel van een blessure. De buitenspeler verscheen woensdag overigens wel weer op het trainingsveld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws