Callant: ''Het was geen cadeau om KV Oostende over te nemen van Marc Coucke''

Callant: ''Het was geen cadeau om KV Oostende over te nemen van Marc Coucke''

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 14:10wo 13-03-2019 om 14:10

Peter Callant was slechts een jaar voorzitter van KV Oostende, toen hij de fakkel vorige maand weer overdroeg aan Frank Dierckens. Het nieuws kwam als een verrassing. Callant neemt in Het Laatste Nieuws nu de tijd om tekst en uitleg te geven bij zijn beslissing.

''Frank (Dierckens, nvdr.) heeft beloofd extra te investeren. Dan zet ik graag een stap opzij voor onze medewerkers, sponsors en supporters'', legt Callant uit in Het Laatste Nieuws. Het was voor Callant ook niet gemakkelijk om in de voetsporen van Marc Coucke te treden. ''Ik was heel blij toen ik de club kon overnemen van Coucke, maar het was geen cadeau. De vele wurgcontracten, de druk om sportief te presteren...'', klinkt het.

Bovendien viel het Callant zwaar om zijn voorzitterschap te combineren met zijn zakelijke activiteiten. ''Ik heb mijn eigen bedrijf het voorbije jaar in de steek gelaten. Voorzitter zijn van een eersteklasser én een bedrijf runnen, dat kun je niet combineren voor de volle honderd procent. Frank kende de werking en alle dossiers als ondervoorzitter en op enkele dagen tijd was de overname rond. Hij heeft meer tijd dan ik en zal dat goed doen'', uit hij vertrouwen in zijn opvolger.

Lees ook: Gewezen KVO-voorzitter Callant: ''Dat is de enige reden voor het slechte seizoen''

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws