STVV-fans viseren Van Driessche, Brys steunt ref: 'Een hele goede scheidsrechter'

STVV-fans viseren Van Driessche, Brys steunt ref: 'Een hele goede scheidsrechter'

13-03-2019 08:31 Laatste update: 08:49
7

De fans van STVV lieten in een open brief hun ongenoegen blijken over de aanstelling van Oost-Vlaming Bram Van Driessche voor de levensbelangrijke wedstrijd tegen KAA Gent. Johan Verbist en Marc Brys geven de supporters ongelijk.

Ref Van Driessche komt dan wel uit een deelgemeente van Gent, volgens scheidsrechtersbaas Verbist maakt dat niks uit. "Simpel: dit is een zeer belangrijke match en voor de zeer belangrijke matchen duid ik mijn beste scheidsrechters aan. En Bram is één van de beste. Punt", reageert hij in Het Nieuwsblad.

Een correct verloop
STVV-coach Brys deelt die mening. "Want ik vind Van Driessche gewoon een heel goede scheidsrechter. Ik kan me geen slechte ervaringen herinneren. Al wat ik vraag, en dat vroeg ik ook al voor de aanduiding van Van Driessche, is een correct verloop. Daar heeft iedereen recht op."

"Er zal ongetwijfeld met een vergrootglas op zijn prestatie worden toegekeken", beseft Brys. "Maar ik vraag alleen om geen van beide ploegen te bevoordelen of te benadelen. Een correcte leiding dus, en daar heb ik alle vertrouwen in."