Lokeren moet hopen op Propere Handen: 'Sporting boekt recordverlies'

Lokeren moet hopen op Propere Handen: 'Sporting boekt recordverlies'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 07:15wo 13-03-2019 om 07:15

Sporting Lokeren degradeert na 23 jaar uit Eerste Klasse. Alsof de sportieve malaise nog niet groot genoeg is, raakt nu bekend dat de Waaslanders het afgelopen boekjaar een verlies maakten van 4,8 miljoen euro.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. 'Hoofdoorzaak waren de hoge lonen en de dure spelers die werden aangetrokken om in de Jupiler Pro League te blijven. Vorig seizoen lukte dat nog, maar dit jaar viel het sportieve doek wel', klink het.

Wat met overname?
Het vorige dieptepunt stond in het seizoen 2010-2011 op 3,9 miljoen euro, nu kleuren de cijfers met een verlies van 4,8 miljoen euro roder dan ooit tevoren. Voor Lokeren betekent dit wellicht ook slecht nieuws in het overnamedossier.

'Niet alleen was Lokeren na de degradatie sportief al niet meer zo aantrekkelijk, ook financieel blijkt het nu een kat in een zak te zijn', gaat de krant verder. Lambrecht vroeg aanvankelijk twintig miljoen, maar de Lokeren-voorzitter zal al blij mogen zijn als hij de club überhaupt kan verkopen.

Propere Handen
Volgens Het Nieuwsblad moet Lokeren alsnog hopen op een uitspraak in de zaak-Propere Handen. 'Een degradatie van Waasland-Beveren in de matchfixingzaak zou weleens essentieel kunnen zijn voor het voortbestaan van Lokeren', besluiten zij.

Poll

Komt Lokeren dit nog te boven?

(468 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws