Lokeren moet hopen op Propere Handen: 'Sporting boekt recordverlies'

Lokeren moet hopen op Propere Handen: 'Sporting boekt recordverlies'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 07:15wo 13-03-2019 om 07:15

Sporting Lokeren degradeert na 23 jaar uit Eerste Klasse. Alsof de sportieve malaise nog niet groot genoeg is, raakt nu bekend dat de Waaslanders het afgelopen boekjaar een verlies maakten van 4,8 miljoen euro.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. 'Hoofdoorzaak waren de hoge lonen en de dure spelers die werden aangetrokken om in de Jupiler Pro League te blijven. Vorig seizoen lukte dat nog, maar dit jaar viel het sportieve doek wel', klink het.

Wat met overname?
Het vorige dieptepunt stond in het seizoen 2010-2011 op 3,9 miljoen euro, nu kleuren de cijfers met een verlies van 4,8 miljoen euro roder dan ooit tevoren. Voor Lokeren betekent dit wellicht ook slecht nieuws in het overnamedossier.

'Niet alleen was Lokeren na de degradatie sportief al niet meer zo aantrekkelijk, ook financieel blijkt het nu een kat in een zak te zijn', gaat de krant verder. Lambrecht vroeg aanvankelijk twintig miljoen, maar de Lokeren-voorzitter zal al blij mogen zijn als hij de club überhaupt kan verkopen.

Propere Handen
Volgens Het Nieuwsblad moet Lokeren alsnog hopen op een uitspraak in de zaak-Propere Handen. 'Een degradatie van Waasland-Beveren in de matchfixingzaak zou weleens essentieel kunnen zijn voor het voortbestaan van Lokeren', besluiten zij.

Poll

Komt Lokeren dit nog te boven?

(468 stemmen)

Plaats een reactie

TageMeister +7914
woensdag 13 maart 2019 om 08:35
Ziet der alsmaar slechter uit...
Vind ik leuk
VeeDeeVee +19229
woensdag 13 maart 2019 om 09:35
De situatie ziet er zeer slecht uit, maar ik zou me niet blindstaren op die cijfers. Had Lokeren niet laatste geëindigd, deze cijfers waren nooit online gekomen, want véél eersteklassers draaien verlies hoor. Dat kan iedereen trouwens perfect raadplegen, de jaarrekening vind je telkens terug.

Het stuk van Het Nieuwsblad lijkt me trouwens niet echt nodig, want Lokeren heeft het al lastig genoeg momenteel.
Vind ik leuk
Brubru +5309
woensdag 13 maart 2019 om 10:01
Sorry maar van iedere ploeg komt er wel een artikel over de financiele jaar resultaten.
Dat je alleen deze van je eigen ploeg ziet staan is logisch.
Inderdaad veel clubs maken verlies, sommige zelfs enorm veel.
Sommige ploegen pretenderen ook geen Euro schulden te hebben terwijl de jaarrekening iets heel anders laat zien.
Ik heb het al dikwijls aangehaald, degraderen naar tweede klasse (voor mij blijft die benaming bestaan) betekent voor veel ploegen de financiele doodsteek. Daarom dat ik niet verschiet dat sommige ploegen alles proberen om dit niet mee te maken en niet alleen door veel te dure spelers binnen te halen.
Vind ik leuk
woensdag 13 maart 2019 om 09:39
Het is 7 300 000 want ze zijn die 2 500 000 € zwart van Maes nog vergeten denk ik !
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws