Juventus schakelt Atlético Madrid uit dankzij hattrickheld Ronaldo

12-03-2019 23:00
18

Juventus heeft zich dankzij Cristiano Ronaldo geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Door een hattrick van de 34-jarige Portugees werd de 2-0 achterstand uit de eerste wedstrijd volledig ongedaan gemaakt.

Juventus stond voor de loodzware opgave om de 2-0 nederlaag van drie weken geleden goed te maken, maar ging desondanks vol goede moed de return in. Atlético kwam in de beginfase een aantal keren goed weg. Juventus maakte in de vierde minuut de 1-0, maar de treffer van Georgio Chiellini werd door scheidsrechter Björn Kuipers afgekeurd omdat de verdediger een overtreding maakte.

Juventus bleef de dienst uitmaken en gaf Atlético geen kans om aan voetballen toe te komen. Het was wachten op de openingstreffer, die Ronaldo na 27 minuten maakte. De Portugees torende boven alles en iedereen uit en kopte de verdiende voorsprong binnen. Atlético kwam amper in het stuk voor en leek de rust zonder extra opgelopen schade te willen halen. Dat lukte.

De comeback van Juventus was dankzij Ronaldo kort na de rust compleet. Een bekeken voorzet op maat werd door de 34-jarige vedette binnengekopt, al had hij daar wel de hulp van de doellijntechnologie voor nodig: de bal was net over de lijn. Atlético leek het over een andere boeg te willen gooien en wisselde aanvallend, maar dat pakte niet goed uit. De vechtmachine van Diego Simeone verloor de controle over de wedstrijd volledig en werd nog meer met de rug tegen de muur gezet.

Massimiliano Allegri bracht Moise Kean bij Juventus, die direct een megakans kreeg om zijn ploeg op 3-0 te zetten. Die 3-0 zou er niet veel later komen. Angel Correa maakte een fout in het strafschopgebied door een overtreding op Federico Bernardeschi, waardoor Juventus vlak voor tijd een strafschop kreeg. Ronaldo ging achter de bal staan, completeerde zijn hattrick en voorkwam daarmee een verlenging in Turijn.

Kuipers telde vijf minuten blessuretijd bij, maar dat was niet genoeg voor Atlético om Juventus uit te schakelen.