Manchester City maakt zonder Duivels de tien vol tegen Schalke 04

Manchester City maakt zonder Duivels de tien vol tegen Schalke 04

Gepubliceerd: dinsdag 12 maart 2019 om 22:53di 12-03-2019 om 22:53

Manchester City stond voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 al met anderhalf been in de kwartfinale van de Champions League en heeft ook het laatste stapje gezet. De nummer 14 van de Bundesliga kreeg een ongenadig flink pak slaag en verliet het Etihad Stadium met de staart tussen de benen.

Daar zag het na een half uur spelen nog niet uit. Manchester City had een 3-2 overwinning uit Gelsenkirchen meegenomen en zonder Kevin De Bruyne en Vincent Kompany maakte het er tijdens de openingsfase niet veel werk van. Schalke probeerde vooral tegen te houden en slaagde daar ruim dertig minuten in, totdat Jeffrey Bruma zich vergreep aan Bernardo Silva. Scheidsrechter Turpin wees naar de stip en Sergio Agüero scoorde met een panenka.

In het vervolg van de tweede helft ging het snel. Raheem Sterling ontsnapte aan de buitenspelval en vond Agüero met een hakje: de Argentijn schoot zijn tweede binnen en mocht na lang VAR-beraad ook daadwerkelijk juichen. Leroy Sané, de matchwinner in Gelsenkirchen, deed zijn oude liefde opnieuw pijn en zorgde nog voor rust voor de 3-0.

In de slotfase gaf Manchester City een voetbalshow weg. De 4-0 van Sterling werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar toegekend door de VAR. Bernardo Silva en invaller Phil Foden vijzelden de score verder op, waarna Gabriel Jesus voor de tiende City-goal in twee wedstrijden zorgde: 7-0!

The Citizens hebben nu voor de derde keer in hun historie in de kwartfinale van de Champions League. De halve finale van 2016 is vooralsnog de beste City-prestatie in de Europese geschiedenis.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws