Opvallend: zorgenkind van KRC Genk maakt comeback bij de beloften

Opvallend: zorgenkind van KRC Genk maakt comeback bij de beloften

Gepubliceerd: dinsdag 12 maart 2019 om 21:00di 12-03-2019 om 21:00

Racing Genk werkte maandagavond een beloftenmatch af tegen Cercle Brugge (0-1). Daar maakte ook Pierre Desiré Zebli zijn comeback. De Ivoriaan startte zelfs in de basis en speelde 61 minuten mee.

Zebli kent op zijn zachtst gezegd een hobbelig parcours bij KRC Genk, waar hij nog geen enkele minuut heeft gespeeld met de A-ploeg. Het jeugdproduct van Inter werd in januari 2017 weggehaald bij Perugia in de Serie B, waar hij een basisplaats had. 

In juli 2017 raakte hij gewond toen hij glas in zijn oog kreeg tijdens een feestje. Het hield hem maanden langs de kant. Ook na zijn terugkeer waren er echter geen kansen weggelegd voor de Ivoriaan, die nochtans wel een kleine twee miljoen euro heeft gekost.

Zebli werd afgelopen zomer nog verhuurd aan Ascoli, een andere club uit de Serie B. Daar kwam hij niet verder dan drie optredens omdat hij twee keer werd geopereerd aan zijn oog. Ascoli brak de huur voortijdig af en stuurde Zebli terug naar Genk. Daar mag hij sinds kort terug in duel gaan en krijgt hij matchritme bij de beloften.

Plaats een reactie

firedwarf +3954
dinsdag 12 maart 2019 om 22:24
miskoop eerste klasse... beter verkopen en plaats aan jeugd gunnen...
Vind ik leuk
wesleyvb +1331
woensdag 13 maart 2019 om 06:48
Ze spreken van miskoop, maar als die jongen bij Genk niet draait en hij krijgt daarna ook geen kans meer om zich te bewijzen omdat hij aan zijn oog moest geopereerd worden verschillende keren, kan je dan spreken van een miskoop??? Dat is gewoon pech. Nu, ik heb hem ook al bezig gezien bij de beloften, een groot licht was het toen niet, maar geef die jongen nu eens opnieuw een kans nu hij helemaal hersteld is en daarna zien we wel. Pozuelo had niks aan zijn oog en was "voor" dat hij naar Genk kwam ook nergens meer op voetbalgebied. Soms kan iemand die je vertrouwen geeft weer openbloeien en zich zelf terug vinden. Als hij het nu niet gaat kunnen, dan is het idd een miskoop. En misschien is hij wel goed voor een andere club.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws