STVV-legende legt alle druk bij KAA Gent: Alleen Genk heeft dat gekund

STVV-legende legt alle druk bij KAA Gent: "Alleen Genk heeft dat gekund"

Gepubliceerd: dinsdag 12 maart 2019 om 20:45di 12-03-2019 om 20:45

Vijf deelnemers aan Play-Off 1 zijn al bekend, maar wie wordt nummer zes? STVV moet thuis winnen van KAA Gent om dat ticket nog af te nemen. Volgens Lon Polleunis is dat best mogelijk.

De Gouden Schoen van 1968, een coryfee van STVV, hoopt dat de underdog het haalt. "Gent heeft een budget dat vijf keer zo hoog ligt dan dat van de Kanaries. De druk zal bij hen dus ook veel groter zijn, de Play-Offs missen zou een drama betekenen. STVV zal wel vrijuit kunnen voetballen en maakt zeker kans", klinkt het in Het Belang Van Limburg.

"Wij vinden het net goed dat de Buffalo's de favorietenrol toebedeeld krijgen. Dit seizoen is alleen Genk op Stayen komen winnen, voor het overige niemand, dat zegt genoeg."

De match tegen Moeskroen (1-1) was wel een enorme teleurstelling. "Eén keer scoren uit zes of zeven open kansen, dat is niet genoeg. We mogen echter niet vergeten hoe onwaarschijnlijk het zou zijn als Sint-Truiden bij die eerste zes zou eindigen. In het begin van het seizoen werd het door velen nog als degradatiekandidaat bestempeld. Een Play-Off 1-ticket voor STVV zou een even straffe toer zijn als een eventuele titel voor KRC Genk."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws