Joos kan ogen niet geloven in Luminus Arena: Dan doe je toch iets?

Joos kan ogen niet geloven in Luminus Arena: "Dan doe je toch iets?"

12-03-2019 20:30
2

Aly Samatta scoorde afgelopen zondag zijn 21ste goal van het seizoen, maar die werd tot zijn verbazing niet toegekend. De VAR had gezien dat de bal over de lijn was, maar kon niet communiceren met ref Bert Put. Onwaarschijnlijk, zo vindt Filip Joos.

De analist van Extra Time kan dit niet geloven. "Dan is er toch een gebrek aan initiatief, aan verbeeldingskracht of weet ik veel", geeft hij aan. "Als Jan Mulder een column schrijft en het internet valt uit, wat doe je dan? Ga je dan op je zetel liggen en zeggen: morgen geen column? Neen, dan doe je iets."

De vraag is wel of er andere mogelijkheden waren. "Put had - ruim geschat - 150 meter naar het VAR-busje buiten het stadion kunnen lopen en naar het beeld kunnen kijken. Er zal wellicht wel een regeltje bestaan dat het niet mag, maar bij deze fase, waarbij iedereen toch beseft dat het zwart of wit is, moet je dit doen. Als je als ref denkt: 'Ai, ai, ai, zijn we wel juist', dan moet je dit doen."

Ook andersom zou dat volgens Joos prima werken. "De andere optie - en nog makkelijker - is dat er iemand uit het VAR-busje, waar ze met zijn drieën zitten, 150 meter door de catacomben naar de vierde ref loopt en zegt dat het doelpunt was. Dan hadden we een geldig doelpunt en had Samatta 21 goals. Telefoons zijn verboden bij de VAR. En dat is goed, want anders word je beïnvloed", besluit hij nog.