Club Brugge blij voor Horvath: 'We see you, Ethan'

Club Brugge blij voor Horvath: 'We see you, Ethan'

12-03-2019 18:05 Laatste update: 18:59
4

Bij Club Brugge is Ethan Horvath alweer een tijdje de nummer één onder de lat. De prestaties van de Amerikaan zijn ook gevolgd in zijn geboorteland. Horvath is daardoor nu ook weer opgeroepen voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. 

Amerikaans bondscoach Gregg Berhalter riep in totaal 24 spelers op. Daarbij selecteerde hij drie doelmannen. Horvath gaat de strijd aan met Sean Johnson en Zach Steffen.

Horvath heeft voorlopig drie caps op zijn naam staan. In oktober 2016 maakte hij zijn debuut. Tegen Cuba speelde de doelman toen de volledige match. In 2017 speelde Horvath voorlopig zijn laatste duel voor de Verenigde Staten. In de oefeninterland tegen Portugal deed hij 45 minuten mee. Zijn laatste cap dateert van eind november 2018 toen Horvath keepte tegen Italië. 

Bij de laatste twee interlands van Amerika zat Horvath niet in de selectie. Op 22 maart kan Horvath mogelijk zijn vierde interland spelen. De VS ontvangt dan thuis Ecuador. Op 27 maart speelt Amerika de gastheer voor Chili.