Lokeren verdwijnt na 23 jaar uit Eerste Klasse: Hij was de laatste strohalm

Lokeren verdwijnt na 23 jaar uit Eerste Klasse: "Hij was de laatste strohalm"

12-03-2019 11:30
6

Sporting Lokeren zal na 23 jaar afscheid nemen van Eerste Klasse. Al drie seizoenen lang kwamen de Waaslanders met de schrik vrij, maar deze keer kon het de degradatie niet ontlopen. Arnar Vidarsson voelde de bui hangen.

Vidarsson werd als assistent van Trond Sollied mee ontslagen op Daknam, maar van rancune is absoluut geen sprake bij de IJslander. "Of de degradatie pijn in het hart doet? Absoluut. Lokeren is de club van mijn hart", klinkt het bij Extra Time.

“Je voelde het wel aankomen. Ik heb het ook meegemaakt bij Cercle Brugge voor het tijdperk met Monaco. Je kunt je één of twee keer redden, maar de derde keer ga je eruit als je geen structuur hebt in de club”, gaat Vidarsson verder.

Niet werkbaar
Volgens Vidarsson is er dringend nood aan vernieuwing op Daknam. "Voorzitter Roger Lambrecht heeft 25 jaar fantastisch werk geleverd, maar de piramide van de structuur in Lokeren is zo dun geworden dat het niet meer werkbaar is. Er zijn bijna geen mensen meer om beslissingen te nemen."

Begin dit seizoen werd de samenwerking met sportief directeur Willy Reynders stopgezet. Dat was geen slimme zet, aldus de Lokerse ex-speler. "Hij was de laatste strohalm. Hij was de connectie tussen de spelers en het bestuur en tussen de trainer en het bestuur. Hij kon de voorzitter een beetje rustig houden in moeilijke momenten."