'Was vaak ontgoocheld na de training bij KV Oostende, daar had ik het mee gehad'

'Was vaak ontgoocheld na de training bij KV Oostende, daar had ik het mee gehad'

12-03-2019 09:18
4

Gert Verheyen en KV Oostende gaven nog voor het einde van de reguliere competitie aan ermee te stoppen. Beide partijen besloten om in onderling overleg uit elkaar te gaan. Verheyen ergerde zich naar de gang van zaken bij de kustploeg.

"Ik was vaak ontgoocheld na de training", geeft de nu ex-trainer van KV Oostende aan bij Humo. "Ik zag te veel dingen die ik niet wilde zien. Soms ging het beter, maar telkens weer hervielen we in slechte gewoonten. Daar had ik het mee gehad", vertelt hij.

Mentaliteit
Verheyen zag ook problemen in zijn spelersgroep. "Er was veel niet naar mijn zin: op voetbalvlak, maar ook in de dagelijkse omgang en de beleving. Ik miste de drive bij de spelers. Nu zul je zeggen: ‘Gert, dat is normaal.’ Misschien, veel andere trainers klagen er ook over. Maar ik kan alleen vergelijken met hoe ik mijn job als speler zelf twintig jaar lang heb beleefd: dat was toch anders", vertelt hij.

"Als coach van de nationale ploeg onder negentien jaar heb ik vaak gehoord: ‘De jeugd is nu eenmaal zo.’ Dat is niet waar: er zijn nog altijd jongens die keihard werken en hun vak serieus nemen. Ook bij Oostende. Maar welke cultuur er heerst, wordt vooral bepaald door wie het níét in zich heeft. Ik heb nieuwe spelers vol enthousiasme zien binnenkomen, die na een paar weken toch de aanwezige cultuur overnamen. Terwijl je ze net hebt gehaald om die cultuur te veranderen! Heel vreemd", zegt Verheyen.

Bij KV Oostende zaten de resultaten ook niet mee. "Zolang je resultaten boekt, is dat niet zo erg. Ik kan absoluut leven met verlies. Maar tien matchen op een rij zonder overwinning? Ik trok me dat erg aan", besluit hij.