'Zidane heeft grootse plannen: Pogba, Hazard en Mbappé op lijstje van vijf'

'Zidane heeft grootse plannen: Pogba, Hazard en Mbappé op lijstje van vijf'

12-03-2019 07:30
16

De bij Real Madrid teruggekeerde Zinedine Zidane lijkt grootse renovatieplannen te hebben, beweert het Spaanse medium El Chiringuito. Zizou zou een wensenlijstje met vijf grote namen hebben ingeleverd bij de clubleiding.

Eden Hazard, Sadio Mané en de wereldkampioenen Lucas Hernández, Kylian Mbappé en Paul Pogba moeten naar verluidt de topaankopen van de onttroonde Champions League-winnaar worden. Vleugelaanvallers Hazard en Mbappé werden in het verleden al vaker aan Real Madrid gelinkt. The Daily Telegraph meldde maandagavond dat De Koninklijke zich officieel bij Chelsea heeft gemeld voor Hazard. De Londenaren hebben een transferban opgelegd gekregen zitten in een lastig pakket: Hazard loopt in 2020 uit zijn contract en kan alleen komende zomer nog geld opleveren.

Volgens El Chiringuito is de overstap van de Rode Duivel al bijna beklonken. Het medium stelt dat Zidane ook heeft gevraagd om een extra middenvelder, in de persoon van Pogba, omdat hij niet overtuigd zou zijn van de kwaliteiten van Casemiro. Linksback Marcelo lijkt over zijn hoogtepunt heen en is in de hiërarchie voorbijgestreefd door Sergio Reguilón. Hernández speelt momenteel bij aartsrivaal Atlético Madrid, maar heeft een ontsnappingsclausule van tachtig miljoen in zijn contract staan. Of Zidane in Mané ook een aanvulling op het middenveld ziet, is vooralsnog niet duidelijk.

Voorzitter Florentino Perez kreeg maandag tijdens de presentatie van Zidane vragen over mogelijke versterkingen, maar reageerde terughoudend. "Zidane is Frans, dus misschien kan hij werk maken van Mbappé", liet hij weten met een knipoog. Ook de naam van Cristiano Ronaldo kwam ter sprake tijdens de persbijeenkomst, maar Perez ging daar volgens Marca niet op in.

Lees ook: Real Madrid bevestigt groot nieuws: Zidane per direct terug in Bernabeu