Vader van Courtois treedt op voor zijn zoon: Hij wordt geviseerd

Vader van Courtois treedt op voor zijn zoon: "Hij wordt geviseerd"

Gepubliceerd: dinsdag 12 maart 2019 om 07:17di 12-03-2019 om 07:17

Thibaut Courtois kent geen al te fijne periode bij Real Madrid. De club doet niet meer mee voor de prijzen en Courtois wordt daar als één voor de redenen van gezien. Onterecht, zo oordeelt vader Thierry Courtois.

In Het Laatste Nieuws verdedigt hij zijn zoon. "Ik heb het gevoel dat Thibaut door alles en iedereen wordt geviseerd", zei Thierry Courtois. "Door de Spaanse pers, maar ook door de Vlaamse. Als ouder kan ik dat niet zomaar over mij laten gaan", klinkt het.

Thierry Courtois geeft aan dat zijn zoon een makkelijk target is. "Een doelman is altijd de eerste die geviseerd wordt, dat is nu eenmaal het lot van een keeper. Terecht of onterecht, dat laat ik in het midden. Tegen Ajax kreeg hij de wind van voren, terwijl hij op die vierde goal na een prima partij keepte. Alleen wordt die ene fout nu enorm uitvergroot."

Maar niet alleen zijn prestaties op het veld worden uitvergroot. "Er komen ook dingen naar buiten uit de privésfeer en ik merk dat journalisten proberen te scoren op de kap van mijn zoon. Ik heb het daar heel moeilijk mee. Gelukkig staat Thibaut daarboven. Hij weet wat hij kan en hoe goed hij is, dit zal hem niet doen twijfelen", besluit pa Courtois.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws