'Real-spelers gingen voor Mourinho-terugkeer liggen: 'Was een stap terug geweest''

'Real-spelers gingen voor Mourinho-terugkeer liggen: 'Was een stap terug geweest''

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 22:08ma 11-03-2019 om 22:08

Zinedine Zidane was niet de eerste keus van de leiding van Real Madrid. Volgens oud-voorzitter Roman Calderon wilde De Koninklijke eigenlijk Jose Mourinho aanstellen als manager, maar daar staken enkele bepalende spelers een stokje voor.

Volgens Calderon zagen de 'leiders van de kleedkamer' de aanstelling van de Portugees niet zitten. De oud-voorzitter stelt dat Mourinho aanvankelijk wel bovenaan het lijstje stond om Santiago Solari op te volgen. "De kleedkamerleiders hebben erop aangedrongen om Mourinho niet aan te stellen", stelt hij tegenover Sky Sports. "Hij is met veel problemen weggegaan bij Real Madrid en het zou alleen maar meer problemen opleveren als hij was gekomen", aldus Calderon.

De oud-voorzitter is blij dat de keuze niet op Mourinho is gevallen. "Ik denk dat Jose Mourinho een stap terug was geweest. Er was veel controverse toen hij hier was. Hij is een goede coach en heeft veel prijzen gewonnen, maar veel leiders in de kleedkamer mochten hem niet en ik denk dat dat heel belangrijk is geweest bij de besluitvorming."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws