Verbist na VAR-incident op Racing Genk: Dat is het enige wat we hebben nagelaten

Verbist na VAR-incident op Racing Genk: "Dat is het enige wat we hebben nagelaten"

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 20:26ma 11-03-2019 om 20:26

In Lokeren-Racing Genk (1-0) werd vlak voor rust een doelpunt van Mbwana Samatta niet toegekend. Maandag kwam scheidsrechtersbaas Johan Verbist met een reactie.

Volgens Verbist wist men al tijdens de opwarming van het probleem. "Tijdens de opwarming van de scheidsrechter bleek er een communicatieprobleem te zijn met de VAR.  De aanwezige technicus heeft geprobeerd om dit euvel zo snel mogelijk op te lossen maar is daar niet in geslaagd. Daarop werd er overgeschakeld naar het back-up systeem (walkie-talkie) dat goed werkte Het afgekeurde doelpunt van Genk voor buitenspel in min 7 werd namelijk bevestigd door de VAR", legt hij uit.

Nadien bleek er ook met diezelfde walkie-talkies een probleem te zijn. "Na verloop van tijd is die communicatie echter ook uitgevallen. Ondanks verschillende pogingen kon het probleem niet worden opgelost. Het enige wat we hebben nagelaten is het publiek en beide ploegen op de hoogte brengen van het feit dat de VAR uitgevallen was", geeft Verbist toe op de website van de voetbalbond.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws