Titelstrijd met drie verwacht: 'Voor hun is dat altijd makkelijker geweest'

Titelstrijd met drie verwacht: 'Voor hun is dat altijd makkelijker geweest'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 17:05ma 11-03-2019 om 17:05

Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, rekent op een titelstrijd met drie. Naast leider Racing Genk en achtervolger Club Brugge rekent hij ook op Standard, zo schrijft hij maandag in zijn commentaar.

'Wij tippen op een titelstrijd met drie, want Standard is nu ook zeker van Play-off 1. En voor de Rouches is het altijd moeilijker om in de kampioenenpoule te geraken dan daarin uit te blinken', schrijft Vandewalle, die niet volledig achter de competitieformule staat. 'De halvering van de punten voor Play-Off 1 en de non-competitie van Play-Off 2 schuren altijd in ons achterhoofd als we ons weer vermaken met de wisseling van kansen in Play-Off 1.'

Vandewalle blikte ook nog kort terug op de prestaties van Club Brugge en Genk op speeldag 29. 'Club Brugge lijkt intussen weer op dreef. Toch even op de rem staan. De 0-4 in Eupen is goed, maar verdient ook nuance. 1 op 21 haalde Eupen sinds het behoud eind januari nagenoeg zeker was. RC Genk kon echter tegen het reeds gedegradeerde Lokeren slechts met moeite winnen. Dus heeft blauw-zwart daar een streepje voor', aldus Vandewalle.

Lees ook: Bizar moment bij Genk-Lokeren zindert na: 'Welke heisa was er dan niet ontstaan?'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws