KAA Gent of Sint-Truiden, wie haalt Play-Off 1? ''STVV schoot zich in de voet''

KAA Gent of Sint-Truiden, wie haalt Play-Off 1? ''STVV schoot zich in de voet''

11-03-2019 16:15
12

Racing Genk, Club Brugge, Standard, Royal Antwerp FC en Anderlecht en zijn na de 29e speeldag zeker van een plaats in Play-Off 1. Sint-Truiden en KAA Gent vechten op de slotdag in een rechtstreekse confrontatie om het laatste tickets. Peter Vandenbempt wikt en weegt de kansen van beide ploegen.

STVV vergat zich zondag te belonen tegen Royal Excel Moeskroen: 1-1. Vandenbempt vindt ook dat het puntenverlies onnodig was. ''Het creëerde heel veel mogelijkheden, kwam 5 keer oog in oog met de doelman. Dan heeft STVV echt in zijn eigen voet geschoten. Eerst tegen 10, later tegen 9 mensen mogen voetballen en toch niet nog een paar doelpunten gemaakt en gewonnen en het voordeel tegenover AA Gent behouden'', concludeert Vandenbempt bij Sporza.

Gent heeft op Stayen aan een punt genoeg en heeft dus de beste papieren. Vandenbempt blijft echter rekenen houden met STVV. ''Iedereen lijkt voor die onderlinge finale van volgende week tussen STVV en AA Gent een beetje het voordeel te geven aan Gent. Die halen 9 op 9 en zitten in de flow. Gent zou het voor alle duidelijkheid ook best verdienen om in de top 6 te zitten. Maar het beste STVV heeft echt wel een goeie kans om Gent te verslaan'', aldus de popularie analist.

Beloning
Vandenbempt vindt dat STVV ook recht heeft op Play-Off 1. ''STVV zou zo zichzelf geven waar het op basis van een heel sterk seizoen met positief aanvallend voetbal recht op heeft'', besluit Vandenbempt.

Lees ook: Wat als Anderlecht, KAA Gent en STVV elk met 48 punten eindigen?