Lyon-voorzitter staat open voor transfer: 'Makkelijker om Memphis te laten gaan'

Lyon-voorzitter staat open voor transfer: 'Makkelijker om Memphis te laten gaan'

11-03-2019 15:05
1

Memphis Depay worstelt dit seizoen met zijn vorm en is zelfs niet altijd meer verzekerd van een basisplaats bij Olympique Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas van de Franse club lijkt open te staan voor een vertrek van de Oranje-international.

"Ik wil zo min mogelijk topspelers verkopen, er zal veel interesse zijn in onze spelers maar we laten niet iedereen gaan", vertelt Aulas aan Telefoot. De preses weet dat Memphis, Nabil Fékir en Houssem Aouar door veel clubs worden gevolgd. Een vertrek van Depay ligt meer voor de hand, dan van het Franse duo.

"Nabil is een jongen uit onze jeugdopleiding en is wereldkampioen geworden, we gaan er alles aan doen om hem hier te houden", legt Aulas uit. "Aouar moet de komende jaren gaan zorgen voor een Europese hoofdprijs. Bij Memphis is het anders, voor ons is het makkelijker om hem te laten gaan."

Memphis was dit seizoen goed voor zes goals en acht assists in de Ligue 1. De aanvaller vertelde eind januari dat hij hoopt op een transfer naar een club uit de top-vijf van Europa. Dat kwam hem op kritiek van preses Aulas te staan. "Spelers moeten niet denken dat ze aan het einde van het seizoen een toptransfer kunnen maken als ze nu ver onder hun niveau spelen."